• Kontakt:

  • Czy wiesz że:
  • Zakwas zawiera rozmnożone bakterie kwasu mlekowego.

    Bakterie kwasu mlekowego zwiększają przyswajalność mikroelementów z mąki.

    W mące obecne są związki rakotwórcze, które zakwas skutecznie eliminuje.

    Długi czas zakwaszania ma kluczowe znaczenie dla pełnego wykorzystania zalet zakwasu.

    Chleb na zakwasie z mąki razowej ma mniej węglowodanów, ma niski indeks glikemiczny i nie jest tuczący.

    Zakwas naturalnie konserwuje a pieczywo na zakwasie pozostaje długo świeże.

    Chleb na zakwasie pomaga odbudować korzystną florę bakteryjną układu pokarmowego.

    Pieczywo razowe dłużej utrzymuje uczucie sytości oraz reguluje poziom cukru we krwi.

Kontakt:

Siedziba główna:
naZakwasie.pl
Piekarnia Internetowa
Kasztanowa 4
87-134 Zławieś Mała

Zakład produkcyjny:
naZakwasie.pl
Piekarnia Internetowa
Ostromecko
ul. Bukowa 2
86-070 Ostromecko

Zamówienia:
e-mail: handel@naZakwasie.pl
tel. 795 614 622

Rachunek bankowy:
96 1140 2004 0000 3502 7361 4244
naZakwasie.pl Piekarnia Internetowa
ul. Kasztanowa 4
87-134 Zławieś Mała

Historia z zapachem chleba w tle:

Chleby na zakwasie zaczęliśmy piec w 2009 roku. Po kilku tygodniach prób i eksperymentów stał się to jedyny chleb w naszym domu. Początkowo piekliśmy wyłącznie dla dzieci i siebie. Później chlebem częstowani byli sąsiedzi i znajomi, którzy z czasem zapragnęli mieć takie pieczywo na swoim stole. Kilku z nich udało się nam zarazić pieczeniem chleba, pozostali zaś zaczęli namawiać nas na odsprzedawanie części wypieków, a niektórzy z nich nawet deklarowali się zostać stałymi klientami naszej przyszłej piekarni.

Takie były początki, tak zaczynaliśmy i do tej pory nie możemy przestać.
Ciągle sprawia nam to wielką frajdę, a zapach pieczonego chleba unosi się w naszym domu.

Was również namawiamy do pieczenia chleba we własnym domu, oczywiście chleba wyłącznie na zakwasie.

Wychodząc jednak naprzeciw oczekiwaniom osób, które nie mają czasu na samodzielne pieczenie, uruchomiliśmy w Ostromecku pod Bydgoszczą mini piekarnię. Wypiekamy tam tradycyjne pieczywo wytwarzane metodą długiej wielofazowej fermentacji mlekowej.

Jeśli nie macie czasu na samodzielne pieczenie chleba w domu proponujemy Wam
prawdziwy chleb na zakwasie wytworzony metodą wielofazowej fermentacji mlekowej.
Chleb, któremu poświęcono odpowiednią ilość czasu, aby wydobyć ze składników to co najlepsze.
Chleb, który odwdzięcza się wspaniałym smakiem, zapachem i korzystnym wpływem na zdrowie.
Chleb, który syci, zachowuje długo świeżość i starzeje się z godnością.